Kleine wasjes, grote wasjes…

Gera – Extreem-rechtse bezoekers van “Rock for Germany” zijn verrast met een gratis t-shirt waarin achteraf een anti-rechts boodschap in verborgen bleek te zitten.

Bij ontvangst stond er op het shirt “Hardcore Rebellen, Nationaal en Vrij.” Deze shirts waren uitgedeeld aan 250 bezoekers van het concert door de organisatie, welke de shirts uit een anonieme bron heeft ontvangen. Echter, na een rondje wasmachine geeft het shirt een andere boodschap: Wat jouw t-shirt kan, kan jij ook. We helpen je weg te komen bij extreem rechts.”

De shirt bleken bij EXIT vandaan te komen, een organisatie die mensen helpt om weg te komen bij extreem-rechtse organisaties. De mensen van “Rock for Germany” waren niet blij met de shirts en noemden het geldverspilling.

Bernd Wagner, de oprichter van EXIT was van mening dat de shirts hun doel hebben bereikt: Het bereiken van rechts-extremisten die er over denken de ideologie achter zich te laten.